viernes, 16 de junio de 2017

Resultado de imagen de carles soldevila

Carles Soldevila, un home de lletres

A partir del divendres dia 22 de juny es podrà assistir a una exposició temporal al Parlament de Catalunya, es faran visites  guiades per la cambra i els assistents que vinguin de fora.
La presidenta, Carme Forcadell, n'ha encapçalat la visita inaugural, a què també han assistit familiars de Soldevila.
L’exposició era de un senyor que va ser funcionari, escriptor, periodista i dinamitzador cultural i es deia Carles Soldevila (1892-1967) va estar col·laborant amb el diari de La Vanguardia, en el  que en aquells temps els diaris tenien una gran tirada i anonemada  i era bastant important ja que va també treure uns quants llibres que per part es va fer més popular.

La visita inaugural commemora el cinquantè aniversari de la seva mort  de qui fou oficial major del Parlament de Catalunya durant la República.

L’exposició, que mostra materials del fons de la Biblioteca i de l’Arxiu del Parlament i es completa amb reproduccions de documents facilitades per altres arxius i originals cedits per la família, documenta el vessant humà i professional d’aquest home de lletres.

L'exposició, que romandrà instal·lada fins al setembre a la planta baixa del Palau del Parlament, s'emmarca en el cicle de mostres de petit format endegat per la cambra per donar a conèixer el seu fons i recuperar la memòria històrica de la institució.

La cambra organitzarà tres visites guiades específiques a l'exposició, el 22 de juny i el 4 i el 18 de juliol. Per assistir-hi cal fer la reserva mitjançant l'enllaç que s'annexa, i on també s'hi pot trobar més informació sobre l'exposició.
Cal entrar a la web per poder venir a veure’l: http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies/index.html?p_id=270274095

Aquesta exposició em va semblar interessant per compartir-la i per que em recorda una part de la meva trajectòria professional, a part de que t’ensenyen un recull dels seus escrits i els seus treballs en el mon de l’escriptura i el periodisme.

Espero que us agradi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario